Ruim een jaar geleden begon mijn eigen Paleo avontuur met een goed en volledig Paleo Dieet boek waarin alle belangrijke informatie op een leuke en begrijpelijke manier werd uitgelegd. De rest van het verhaal spreekt voor zich: ik heb inmiddels weer een gezond gewicht, zit lekker in mijn vel en leef me (bijna) elke dag uit in de keuken. Omdat ik me realiseer hoe belangrijk een goed begin is, ga ik in dit artikel in op het beste Nederlandstalige Paleo boek. Ik hoop dat je hierdoor – net als ik – met een ‘kickstart’ aan een gezonder en slanker leven kunt beginnen. 

De Paleo Revolutie: mijn eerste (en beste) Paleo Dieet boek

Dit is het Paleo Dieet boek waarmee het voor mij allemaal begon. Werkelijk alles wat je moet weten staat er in. In 130 pagina’s legt de auteur – voedingsexpert Mitchel van Duuren – in begrijpelijke taal uit hoe het Paleo dieet werkt. Hierbij gaat het niet alleen over afvallen, maar ook over de andere voordelen van de Paleo ‘levensstijl’ . Denk hierbij aan meer energie, minder honger en meer zelfvertrouwen. Het Paleo Revolutie boek (directe link) is onderverdeeld in drie fasen:

De juiste mindset
Hierbij gaat het om het stoppen van oude gewoontes en het aanleren van een nieuwe – gezondere – manier van leven. Deze omslag is erg belangrijk. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik Paleo niet als een dieet zie, maar meer als een manier van leven. Het kost hierdoor weinig tot geen moeite om het ‘vol te houden’.

Wat je moet weten
In dit gedeelte vind je alle belangrijke informatie over Paleo Dieet in begrijpelijke taal. Gelukkig – voor mij althans – geen moeilijke en theoretische verhalen, maar duidelijke uitleg. 

Wat je moet doen
Dit gedeelte bestaat uit een concreet actieplan om te beginnen met het Paleo Dieet. Dit heeft mij met name tijdens de eerste maanden enorm geholpen. Hierna ging alles eigenlijk op de automatische piloot. 

Pluspunten De Paleo Revolutie

Direct beginnen met lezen.

Direct beginnen met lezen.

Onderstaand beschrijf ik de pluspunten van De Paleo Revolutie:

Al beginnen met lezen, terwijl het boek nog onderweg is
Je krijgt De Paleo Revolutie per post, maar kunt het ook direct als e-book downloaden. Ik vond het erg leuk dat ik direct kon beginnen met het lezen van mijn eerste Paleo Dieet boek. Toch is het ook handig dat ik het gewoon in de boekenkast heb staan en af en toe door kan bladeren

Duidelijke taal
Zoals hierboven ook al gezegd, hoef je niet bang te zijn voor moeilijke en theoretische verhalen in dit Paleo boek. De Paleo Revolutie is op een hele begrijpelijke en leuke manier geschreven. Het leest dan ook heel makkelijk weg.

Ervaringsdeskundige
Mitchel van Duuren – de schrijver van De Paleo Revolutie – is zelf pas in december 2012 begonnen met het Paleo Dieet. Hierdoor voelt hij heel erg goed aan welke informatie (en motivatie) belangrijk is voor de ‘Paleo beginner’.

Smaakvolle bonus

Smaakvolle bonus

Gratis receptenboek
Als je de Paleo Revolutie besteld, krijg je gratis het boekje ‘De Paleo Chef’ met 21 lekkere Paleo recepten. Dit heeft me tijdens de eerste weken enorm op weg geholpen in de keuken.

Ook aan de mensen die niet graag lezen is gedacht
De auteur van De Paleo Revolutie heeft de moeite genomen om het gehele boek in te spreken. Dit geluidsbestand krijg je gratis bij de bestelling van het Paleo boek. Ik heb er zelf geen gebruik gemaakt, maar voor de mensen die niet graag lezen, is dit natuurlijk een uitkomst. Zij kunnen het hele boek gewoon via hun mp3-speler beluisteren.

Minpunten De Paleo Revolutie
Je zult het ongetwijfeld al door hebben: ik ben een ‘fan’ van de Paleo Revolutie. Echte minpunten heb ik dan ook niet. Alhoewel, het Paleo armbandje dat ik bij mijn bestelling kreeg, vond zelfs mijn dochter niet mooi 😉

Mijn eindoordeel
Stars 5:5

Tot slot

Ik hoop van harte dat ik je met dit artikel een eindje op weg heb kunnen helpen bij het kiezen van een goed Paleo boek. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dit is. Ik denk namelijk niet dat ik zonder de goede uitleg en het enthousiasmerende verhaal van Mitchell van Duuren zo ver was gekomen en zoveel plezier had beleefd aan mijn ‘Paleo avontuur’.

Merel  :)

Ook leuk en interessant om te lezen:

– Paleo Dieet recepten: leef je uit in de keuken met dit complete overzicht
11 vragen en antwoorden over het Paleo dieet (Slankr.nl)
– Mijn Paleo Dieet ervaringen: een nieuwe start op mijn 41ste
– Een goed Paleo Receptenboek? In dit artikel vind je ze allemaal!