Paleo staat voor mij gelijk aan gezond leven en genieten van lekker en gevarieerd eten. Al meer dan een jaar leef ik me uit in de keuken en zet ik – tot groot plezier van mijn gezin – de lekkerste gerechten op tafel. Van snelle Paleo hap tot meergangenmenu. In dit artikel neem ik je bij de hand en wijs ik je de weg naar de lekkerste Paleo Dieet recepten. Hierbij scheid ik het kaf van het (low-carb) koren. Alleen de beste boeken, apps en website hebben dit overzicht gehaald. Kortom, een onmisbare bron van informatie om optimaal te genieten van je Paleo levensstijl. 

De beste Nederlandstalige Paleo receptenboeken

Eerlijk is eerlijk… er gaat voor mij niks boven een ‘good old’ receptenboek. Er zijn een aantal geweldige Nederlandstalige exemplaren die mij op weg hebben geholpen in de ‘Paleo keuken’ en de beste recepten op een aantrekkelijke en duidelijke manier op een rij zetten. Hieronder komen ze aan bod.

Must have: Paleo Recepten Kookpakket
paleo recepten
Wat mij betreft de ‘must-have’ en beste koop voor elke Paleo liefhebber is het Paleo Recepten Kookpakket. Werkelijk alles wat je nodig hebt – Paleo Dieet ontbijt, lunch, diner, desserts, sauzen, snacks en zelfs smoothies – komt er in aan bod.  Daarnaast heb ik op een hele leuke en duidelijke manier geleerd hoe je eenvoudig basisproducten zoals Paleo brood en Paleo ijs kan maken. Dit is erg waardevol en heeft mij geholpen bij het toepassen van de Paleo levensstijl in het dagelijkse leven.

Onderdelen
* Paleo ontbijt: 25 recepten
* Paleo Lunch: 25 recepten
* Paleo Diner: 25 recepten
* Paleo Desserts: 25 recepten

Inclusief 1 bonusrecept: Paleo chocolade

Bonus
* Paleo Dressings en sauzen: 20 recepten
* Paleo Snacks: 30 recepten
* Paleo Smoothies: 30 recepten
* Digitale maaltijdplanner en boodschappenlijstje

Opvallendheden
Uitgegeven door Paleodeskundige Mitchell van Duuren
* Niet goed geld terug
* U kunt de boeken direct downloaden

Mijn beoordeling:
Stars 5:5

 

 

Paleo in 15 minuten: onmisbaar voor de ‘snelle genieter’ 
Paleo dieet recepten - Paleo in 15 minutenIedereen moet wel eens snel iets op tafel hebben. Op deze momenten is het boek ‘Paleo in 15 minuten‘ een uitkomst. Deze handige uitgave heeft meer dan 100 pagina’s met ‘snelle gerechten’ en is inmiddels onmisbaar voor mij.  Ook na een hectische dag kost het me nu geen enkele moeite om op de juiste manier te eten. Paleo in 15 minuten bevat prachtige foto’s van de smakelijke gerechten. Dit maakt bij mij het enthousiasme om achter het fornuis te gaan staan alleen maar groter. 

Paleo in 15 minuten bestaat uit 3 delen:

Onderdelen
* Paleo in 15 minuten: meer dan 100 pagina’s met ‘snelle‘ recepten

Bonus
* Paleo Keuken Basics: basisrecepten zoals tomatensaus en mayonaise
* 25 makkelijke Paleo succestips

Opvallendheden
* Uitgegeven door Paleodeskundige Mitchell van Duuren
* NIet goed geld terug
* U kunt de boeken direct downloaden

Mijn beoordeling
Stars 4:5

 

 

100 Paleo Recepten: een leuk en handzaam receptenboek Paleo dieet recepten - 100 Paleo receptenKL
Sebastiaan van Doorn viel meer dan 40 kilo af met het Paleo Dieet en besloot zijn beste recepten te delen met het publiek. Het resultaat is het boek ‘100 Paleo Recepten’ dat ik eerlijk gezegd zelf niet in bezit heb. Qua prijs-kwaliteitverhouding lijkt dit boek het echter af te leggen tegen het Paleo Recepten Kookpakket (zelfde prijs, minder recepten en variatie), maar als extra inspiratiebron misstaat het ongetwijfeld niet.

Opvallendheden
* Papieren boek (te bestellen via Bol.com)

Mijn beoordeling
Ik heb het boek niet, dus geen oordeel.

Tip voor de echte lekkerbekken
Paleo dieet recepten - Paleo toetjesjpgBen jij een echte snoepkont? Dan is het boekje ‘Paleo Toetjes’ wellicht iets voor jou. Tenminste als desserts zoals mango pudding, Paleo appeltaart, Paleo choco muffins en Paleo snickers jouw goed in de oren klinken 😉


Paleo Dieet Apps

Natuurlijk mogen de beste Paleo dieet Apps in deze rubriek niet ontbreken. Het is een geweldige manier om de beste Paleo dieet recepten altijd bij de hand te hebben. Ze vormen inmiddels dan ook een vast onderdeel van mijn ‘receptenarsenaal’. Een aantal apps hebben extra mogelijkheden, zoals boodschappenlijstjes en maaltijdplanners. Het nadeel is dat veel goede Paleo tips Engelstalig zijn (soms moeilijk te begrijpen of lastig bij het doen van de boodschappen). Gelukkig is er ook een uitstekend Nederlands alternatief. Onderstaand komen de beste Paleo apps aan bod.

 

Caveman feast: 200 heerlijke recepten
Paleo dieet recepten - Apps Paleo FeastTweehonderd snelle en eenvoudige Paleo recepten in een handige applicatie. Caveman Feast (App store link / Google Play link) onderscheidt zich door verrassende recepten, mooie foto’s en duidelijke instructies. De enthousiaste reacties van gebruikers (4 en 5 sterren) spreken voor zich.

Opvallendheden
* Engelstalig
* De prijs is minder dan 3 euro.

Mijn beoordeling
Stars 5:5

 

 

Paleo Plate: inclusief handig boodschappenlijstje
Paleo dieet recepten - Apps Paleo PlateIn de app Paleo Plate (App store link / Google Play link) vind je meer dan 150 heerlijke Paleo dieet recepten die handig per categorie worden weergegeven. Het boodschappenlijstje is een handige extra functionaliteit waardoor je in de supermarkt precies ziet wat je moet kopen. Het enige nadeel is dat de ingrediënten niet altijd in Nederlandse supermarkten te vinden zijn en soms lastig te vertalen zijn.

Opvallendheden
* Gratis
* Handig boodschappenlijstje
* De prijs is minder dan 2 euro

Mijn beoordeling
Stars 4:5

 

 

De beste Paleo dieet recepten websites

Natuurlijk zijn er ook een aantal goede websites met Paleo recepten. Onderstaand zet ik een aantal echte aanraders kort op een rij: 

HetPaleoprincipe.nl
http://www.hetPaleoprincipe.nl/recepten.html

Allrecipes.nl
http://allrecipes.nl/recepten/label-3556/Paleo-recepten.aspx

Paleo-lifestyle.nl
http://www.Paleo-lifestyle.nl/recepten/

EetPaleo.nl
http://www.eetPaleo.nl

Primalbritain.co.uk (Engelstalig)
http://www.primalbritain.co.uk/top-100-Paleo-recipes/

Paleoomg.com (Engelstalig)
http://Paleomg.com

NomnomPaleo.com (Engelstalig)
http://nomnomPaleo.com/recipeindex

 

Ook leuk en interessant om te lezen:

– Een goed Paleo Dieet boek: een onmisbaar begin van een gezond(er) en slanker leven
Mijn Paleo Dieet ervaringen: een nieuwe start op mijn 41ste
Een goed Paleo Receptenboek? In dit artikel vind je ze allemaal!