Paleo is de perfecte manier om gezond leven met lekker eten te combineren. Een goed Paleo receptenboek is hierbij onmisbaar. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze zet ik de beste Paleo kookboeken voor je op een rij. Als ervaringsdeskundige (en lekkerbek ;)) kon ik het niet laten mijn eigen ervaringen met elk Paleo receptenboek achterwege te laten. Ik hoop dat je er iets aan hebt! Paleo Recepten Kookpakket: waar voor je geld

Paleo kookboek

Paleo recepten kookpakket

In de categorie ‘waar voor je geld’ valt het Paleo Recepten Kookpakket. Hierin vind je alle recepten die je nodig hebt om optimaal van de Paelo levensstijl te genieten. Van ontbijt, lunch en diner tot desserts, sauzen, snacks en zelfs smoothies, alles komt op een aantrekkelijke en duidelijke manier aan bod. Dit kookpakket heeft mij ‘thuis gemaakt’ in de Paleo keuken en ervoor gezorgd dat ik inmiddels zo enthousiast ben dat ik mijn eigen website heb opgericht.

Alles wat je nodig hebt
Het Paleo Recepten Kookpakket bestaat uit 4 x 25 recepten (ontbijt, lunch, diner en desserts). Daarnaast zijn er nog eens 3 ‘bonusboekjes’ (dressings en sauzen, snacks en smoothies) en kun je gebruik maken van de digitale maaltijdplanner in combinatie met een boodschappenlijstje. Voor de beginners wellicht handig om te weten: in de receptenboekjes leer je hoe je eenvoudig basisproducten zoals Paleo brood en Paleo ijs kunt maken. Dit is natuurlijk erg handig en helpt je bij het toepassen van Paleo in het drukke dagelijks bestaan.

Handig om te weten


Paleo in 15 minuten
: voor de ‘snelle genieter’

Paleo in 15 minuten: voor de snelle genieter

Paleo in 15 minuten: voor de snelle genieter

Dit is een Paleo Receptenboek dat zich richt op de ‘snelle genieter’. Het boek staat vol met lekkere recepten die in no-time op tafel staan. Ideaal dus voor de mensen die het Paleo Dieet combineren met een drukke levensstijl. Zelf behoor ik ook tot deze categorie. Veel gerechten uit dit boek behoren inmiddels tot mijn standaardrepertoire, al moet ik ook een kritische kanttekening plaatsen. Wat mij betreft had het boek zich uitsluitend mogen richten op echte maaltijden en lekkernijen zoals pindarotsjes achterwege mogen laten. Als ik dat soort dingen wil maken, dan zie ik de noodzaak er niet van in om het in 15 minuten klaar te hebben. Gelukkig zijn de meeste gerechten voor mij wel van waarde en is ‘Paleo in 15 minuten’ voor mij inmiddels onmisbaar.Meer dan 100 pagina’s
Dit Paleo kookboek heeft meer dan 100 pagina’s met recepten die snel klaar zijn. Als extraatje krijg je bij de aankoop van het boek het boekje ‘Paleo Keuken Basics’ waarin staat uitgelegd hoe je basisgerechten zoals tomatensaus en mayonaise op de ‘Paleo manier’ kan maken. Daarnaast ontvang je een gids met 25 Paleo succestips, waarvan er zeker een paar (niet allemaal) nuttig voor mij waren.

Handig om te weten

  • 
Je kunt direct beginnen met koken, want dit Paleo receptenboek is direct te downloaden.
  • Ook hierbij is het ‘niet goed, geld terug’ principe van kracht.


Paleo Toetjes Snack Recepten maakt Paleo nog leuker

Paleo toetjes

Paleo op zijn best 😉

Dit Paleo receptenboek was voor mij echt een eye-opener. Het liet me zien (en ervaren) dat je gewoon van lekkernijen zoals bonbons, ijs en chocolade kan genieten zonder je dieet te saboteren. De vlag ging nog net niet uit haha ;). Het ‘geheim’ zit hem in de bereiding met niet tot nauwelijks slechte koolhydraten en suikers, waardoor het gewoon voldoet aan de Paleo richtlijnen. Een aantal toetjes (o.a. de choco muffins) vormen inmiddels een onmisbaar onderdeel van mijn ‘kookrepertoire’ en ik maak ze zeker eens per week (tot grote vreugde van mijn gezin).

Muffins, appeltaart, pudding en nog veel meer

In het boek vind je 32 verschillende desserts. Voorbeelden zijn de eerder genoemde choco muffins, Paleo appeltaart en pudding. De meeste desserts staan vrij snel op tafel en dat is maar goed ook. De foto’s van de desserts zorgen er bij mij voor dat ik moeite heb om me niet te buiten te gaan aan de ingrediënten ;). En ook bij dit boekje geldt: het dessert wordt nooit zo mooi als op het plaatje. Lukt het bij jou wel dan mag je het bewijs laten zien in de comments 😉

Handig om te weten


  • Je kunt direct beginnen met het eerste dessert, want Paleo Toetjes Snack Recepten kun je direct downloaden.
  • Als je na 60 dagen niet tevreden bent, krijg je je geld weer terug.
  • Je krijgt gratis toegang tot een speciale ledenwebsite waar elke week twee nieuwe toetjes geplaatst worden. Je kunt dus blijven verrassen in de keuken.


100 Paleo Recepten

De auteur – Sebastiaan van Doorn – viel meer dan 40 kilo af en deelt in deze uitgave zijn vaste recepten met het publiek.

Handig om te weten

  • Papieren boek (te bestellen via Bol.com)

Ook leuk en interessant om te lezen:

– Een goed Paleo Dieet boek: een onmisbaar begin van een gezond(er) en slanker leven
– Mijn Paleo Dieet ervaringen: een nieuwe start op mijn 41ste
– Paleo dieet recepten: leef je uit in de keuken met dit complete overzicht!